030 691 2566 | Prof. Lorentzlaan 51A 3701CB Zeist
De Algemene Periodieke Keuring ( APK) is een in Nederland wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid, en ter bescherming van het milieu.
De APK is slechts een momentopname van de veiligheid van een auto, uw auto heeft daarnaast ook onderhoud nodig.
Afgezien van de emissie-eisen, heeft de APK niets met de motor van uw auto te maken. Of olie en koelvloeistof nog op peil zijn is voor de APK niet van belang, maar wel voor uw auto. Uw auto kan uitstekend remmen, terwijl de remblokken al behoorlijk versleten zijn. Dit soort zaken valt onder onderhoud.
Tevens zijn diverse onderdelen die bij de APK jaarlijks gecontroleerd worden, onderhevig aan beschadigingen. Denk aan uw banden: U kunt door een “stoeprandje” een dag na de APK al een scheur in de band hebben en dus een potentiele klapband. Regelmatig onderhoud van uw auto is dus belangrijk.

Wij verzorgen de APK en roetmeting voor personenauto’s, bedrijfswagens en campers tot een gewicht van 3500 kg en een hoogte van 2.70m. Voor een APK, onderhoud en grotere reparaties vragen wij u ons te bellen voor het maken van een afspraak. Voor kleine dingen als een lampje, of een geluidje kunt u altijd even langsrijden.