030 691 2566 | Prof. Lorentzlaan 51A 3701CB Zeist

Hoe vind je een goede gebruikte auto?

Een goede gebruikte auto herkent u door op GOSS te letten: Gebruik, Onderhoud, Stalling, Schade.

Gebruik

Op de eerste plaats staat het gebruik. Hard optrekken. Bruusk remmen. Met hoge snelheid bochtenwerk nemen. Als de auto stilstaat aan het stuur draaien. De motor s’ochtends stilstaand warm laten draaien. Stoepranden op en af gaan. Zonder vaart te minderen over drempels gaan. Een voet laten rusten op het koppelingspedaal. Een hand laten rusten op de versnellingspook. Hoe zwaarder u een auto belast, des te hoger de slijtage. Samen met achterstallig onderhoud is dat vaak de oorzaak voor storingen en dus een hoge mate van onbetrouwbaarheid. De gebruikssporen (naar gelang de leeftijd van de auto) kunnen u een hoop vertellen over hoe de vorige eigenaar ermee is omgesprongen.


Onderhoud

Minstens zo belangrijk is regelmatig onderhoud. Op tijd het juiste onderhoud plegen, is de belangrijkste reden waarom een gebruikte auto vele jaren en honderdduizenden kilometers lang meegaat. Heeft de gebruikte auto die u op het oog hebt op tijd onderhoud gehad? Vraag de verkoper naar het serviceboekje en onderhoudsfacturen.


Stalling

Op de derde plaats komt stalling. Een auto die in een carport of garage staat, zal veel minder last hebben van roestvorming dan een auto die jaar in jaar uit in weer en wind buiten geparkeerd staat. Oppervlakkige roest is gemakkelijk te verhelpen. Inwendige roest is moeilijker vindbaar en tast de sterkte van de dragende delen aan. Het maakt een auto totaal onbruikbaar. Ook bij moderne auto’s moet u letten op roestsporen. Onder de raamrubbers, de onderkant van de deuren, in de kofferruimte en onder de dorpel.


Schade

Een hoofdstuk apart is het effect van aanrijdingen op de betrouwbaarheid en houdbaarheid van auto’s. Veel, zo niet alles, hangt af van de wijze waarop beschadigingen worden gerepareerd. Gebeurt dat grondig en professioneel dan is de invloed te verwaarlozen. Helaas wordt er vaak op beknibbeld. Met alle gevolgen van dien op de korte en langere termijn. Is de schadehistorie bekend van de auto die u misschien wilt kopen? Vraag het de verkoper. Doe zelf ook moeite om erachter te komen.

een-goede-gebruikte-auto-vinden